Inte så svårt som man tror att äta ekologiskt

ekologiskt mat

Att äta ekologiskt, är ett utav de sätt vi alla kan bidra till en i längden betydligt friskare planet. Förr i tiden var näst intill all mat ekologisk odlad, men tack vare en ständig prishets ifrån oss konsumenter, har detta lett till en rad o-ekologiska åtgärder hos producenterna för att kunna reducera priserna och möjliggöra en högre försäljning. De lägre priserna får i längden alltid betalas av någon annan, om inte ekonomiskt, så med hälsan eller något annat. För dig som vill vända denna osunda inställning och gärna göra rätt för dig, men som känner att det är svårt att veta hur man ska bära sig åt, finns det idag bra information att ta del av på nätet och en hel del tjänster som enklare hjälper dig ta ansvar.

Kunskap är nyckeln till förändring

Om man som konsument ännu inte fullt ut förstått vilken roll man själv spelar i det större sammanhanget och vad man bidrar till genom att i betydligt större utsträckning än innan börja äta ekologiskt, är det svårt att motivera sig själv att göra så. Vi på 2grader.se är övertygande om att information fortfarande är en viktig kugge i en fortsatt miljövänlig utveckling och vill därför tipsa er läsare om bra läsning i ämnet.

För enklare anpassning

Du har med allra största säkerhet inte kunnat undgå att höra talas om alla dessa olika matkassar som man idag kan prenumerera på och som gör att man ständigt slipper tänka på vad man ska äta från dag till dag, då någon annan gjort detta åt dig och sammansatt ingredienser och recept för goda och hälsosamma måltider. För den som vill börja äta mera ekologiskt är det ingen skillnad, utan det finns faktiskt liknande koncept skapade även för dig! Att fler och fler börjat välja ekologiskt har nämligen redan påverka matindustrin i sådan utsträckning att vi bara på några år sett en klart förbättring mot innan. De som säljer mat kan helt enkelt inte längre blunda för de ökande kraven från oss konsumenter, och om detta skulle leda till att vi i längden får betala någon krona extra för det vi stoppar i oss så låt så vara. Det är ändå bara en investering i oss själva och den planet vi bor på.

About

View all posts by