Försök att stärka ditt immunförsvar

Om du känner att du sjuk av förkylning efter förkylning kan dessa tips hjälpa till att boosta ditt immunförsvar. Inledningsvis är en viktig komponent sömnen och återhämtning.

När du sover är immunförsvaret extra aktivt och det är visat att sömnbrist aktiverar processer som kan påverka immunförsvaret negativt. Det finns en studie som visade att personer som sov lite hade en flerdubblad risk att insjukna med förkylningsvirus.

Varierad och hälsosam kost

Maten du äter hjälper till att bygga upp cellerna i din kropp. Genom kosten får du i dig byggstenar som bidrar till att bygga upp ett starkt immunförsvar. När du äter exempelvis vitamin C bidrar det till kroppens tillverkning av antikroppar som är en viktig del av immunförsvaret. Det mesta som kroppen behöver kan du få i dig genom en varierad kost. Dock kan ibland kosttillskott som finns att handla på nätet fungera som ett komplement.

Träning och fysisk aktivitet

Flera goda effekter som stärker immunförsvaret kommer genom träning. Studier har visat att flera viktiga celler i immunförsvaret fungerar bättre av träning. Både NK-celler och T-celler som är del av immunförsvaret aktiveras genom fysisk aktivitet. Därför är träning positivt för kroppen och det är slutligen visat att bara 20 minuters fysisk ansträngning tre gånger i veckan räcker för en positiv effekt på immunförsvaret.

About

View all posts by