Ekologisk odling i trädgården till sommaren

Du kanske ser fram emot sommaren eftersom det är en fantastisk årstid på så många sätt. Förutom att det är varmt och skönt finns det möjlighet att göra så mycket spännande saker utomhus i det behagliga vädret. Om du tycker om att aktivera dig i trädgården kan en ekologisk odling bli ett spännande sommarprojekt. Här kan du läsa mer om vad du kan behöva för att kunna komma igång med ekologisk odling till sommaren.

Hur du kommer igång med ekologisk odling

Först och främst, ur ett helhetsperspektiv är ekologisk odling utan konstgödsel bättre än konventionell odling. Oavsett om du har en stor eller mindre trädgård kan du ganska enkelt starta upp en ekologisk odling i din trädgård. Du kan förbereda dig tidigt på våren med ett antal tillbehör. Ett bra sätt att komma igång med den ekologiska odlingen är planteringsboxar. Du kan hitta planteringsboxar olika sorters tillbehör för din trädgård på bland annat CDON.

Det kan behövas olika storlekar på boxarna för att få plats med jord och olika odlingar och förkultivera på ett bra sätt för växterna. Annat du kommer att behöva är bland annat ett bra bevattningssystem som exempelvis vattenspridare, naturfiberisolering och fiberduk. Sedan är du redo för ekologisk odling!

About

View all posts by