Tillverka ditt egna bord

Kanske du har en dröm om att kunna tillverka ditt egna bord och nu fått tag på material för detta. Det kanske är framförallt bordsskivan som du har tänkt göra. Att ta tillvara på gammalt virke för att skapa något börjar bli trendigt och har man tid, kunskap och verktyg för detta så är det bara att sätta igång.

En bordsskiva är egentligen inte allt för krångligt att skapa. Underredet kan vara lite knepigare med och då har vi hittat ett ställe där du kan införskaffa underreden till bord. Då slipper du böket med att tillverka dessa utan kan fokusera på själva bordsskivan. Du väljer vilket underrede som passar bäst till den bordsskiva som du tänker tillverka. Ska det vara ett runt eller ovalt bord så behöver du kanske ett underrede som passar detta. Ett rektangulärt bord kräver ett annat underrede.

Om du fått tag på mycket material för att göra bordsskivor så kanske du kan köpa fler underreden och sälja dina egna tillverkade bord. Detta kan bli en trevlig sidosysselsättning och hobby. Materialet till din bordsskiva kan variera från gång till gång du tillverkar. Men gamla golvplank kan vara ett alternativ att arbeta med. Man kan ju bygga bord av princip vad som helst som är plant. Det gäller att lägga ner den tid som krävs för att få det som man vill ha det men finish och annat.

Om du har utrymme eller något garage att hålla på i så är det perfekt. Bygg upp en liten snickeriverkstad där du kan hålla på och greja med dina bord och annat som du vill skapa. Köp på dig maskiner allt eftersom du har budget för detta. Snickerimaskiner kan kosta en del så du kanske måste sälja några bord innan du kan köpa exempelvis en planhyvel eller en bandsåg. Men med mer maskiner så kan det gå snabbare att tillverka dina bord.

About

View all posts by