Organisk hudvård med ekologiska produkter

Det pratas mycket om att äta ekologiskt, men det är minst lika viktigt att välja ekologisk hudvård. Ekologisk hudvård innebär att du använder ekologiska produkter, dock är hudvårdsprodukter sällan 100 procent ekologiska. Du kan bland annat kolla efter ekologiska märkningar för att säkerställa att de är så ekologiska det bara går. Några certifieringar du kan hålla utkik efter är Ecocert, Cosmebio bio och Cosmos Organic.

Naturlig hudvård med egengjorda produkter

Du har möjlighet att tillverka egna hudvårdsprodukter av naturliga ingredienser. Du kan till exempel göra en mjukgörande salva av mandelolja, bivax och avokadoolja. En ekologisk ansiktsolja kan enkelt göras med ekologisk kallpressad mandelolja, ekologisk kallpressad arganolja, ekologisk kallpressad granatäppleolja och naturlig e-vitamin. Genom att göra egna hudvårdsprodukter kan du vara helt säker på vad de innehåller, men det är tyvärr inte alla som har tid att göra det.

Köp ekologisk hudvård online

Om du är ute efter ekologiska hudvårdsprodukter med en vårdande effekt kan du även hitta det på nätet. Bland de varumärken som brukar tillverka ekologiska produkter hittar du bland annat The Organic Pharmacy, Maria Åkerberg och Cicamed. Det finns många bra produkter som är ekologiska och självklart mår din hud bättre av att smörjas och rengöras med naturliga produkter utan farliga kemikalier och en massa onödiga tillsatser.

About

View all posts by