Hållbart byggande

Att bygga hållbart handlar om att bygga så att byggnaderna  kan stå kvar i många år framöver. Det handlar också om att minska renoveringstillfällen och kostnader. Om du bygger med material som håller och gör det rätt från början kommer du inte att behöva renovera eller bygga om allt på flera år. Istället för att bygga hus med träreglar, skulle du kunna bygga med stålreglar för att undvika att träet ruttnar bort efter några år. Visst kan stål rosta sönder men det tar betydligt längre tid än vad det hade gjort om du byggt en byggnad av trä.

Hållbar renovering

Om du mot förmodan har köpt eller byggt ett hus som är byggt av material som inte har varit hållbart måste du bygga om. Det kan vara jobbigt att göra om allt men väl värt det i slutändan. Att veta vad som är hållbart eller inte kan vara knepigt för dig, det är inte heller alltid som du kan använda alla sorters material till det hus som du ska renovera. Har du köpt ett K-märkt hus så kommer du inte kunna välja vilket material du vill, utan då måste du ha samma material som byggnaden hade innan den behövde renoveras.

Miljötänk när du bygger

Informationscentrum för hållbart byggande är en bra sida att läsa mer på. Här kan du få den information som behövs ifall du inte vet hur du ska bygga miljövänligt och hållbart. Att tänka på vår miljö är något som vi har börjat göra mer och mer den senaste tiden och helst ska allt vara miljövänligt, även byggnader. Om du ska måla om ditt hus så är det bäst att använda naturvänlig färg som inte kommer att skada miljön eller dig själv. Kan du välja ekologisk färg utan giftigt innehåll är det ännu bättre då det inte skadar miljön alls.

About

View all posts by