Ny livsstil med jordbruk och skogsbruk

Kanske är det så att du och din familj funderar på att köpa en skogsfastighet med tillhörande jordbruk i strävan att att bli så självförsörjande som man kan bli. Att skapa en ny livsstil med skogsbruk och ett mindre jordbruk kanske är just vad ni vill satsa på. Att skapa en ny livsstil gör man inte med en handvändning utan det kan ta ett par år innan man känner att man kan stå på helt egna ben.

Att leva för att försöka rädda vår jord och minimera utsläpp och skapa ett ekologiskt liv så gott det går kanske inte passar alla. Men om ni har en längtan till landet så finns det säkert möjligheter att hitta något som passar era önskemål. Alla börjar vi någonstans och vem vet, det kanske blir köp av större skogsarealer och utvecklar sig till något större med mer maskiner som får arbeta i skogen med anställda för att hinna med allt. Det finns flera som börjat som fåmansföretag och som utvecklats till något större.

Att få jobba med eget skog- och jordbruk kan vara tillfredsställande på många sätt. Att få så och se hur det växer tills man får skörda det man sått. Att veta vad man plockar upp ur jorden och slippa köa på affären för att köpa vissa produkter kan kännas gott för den ekologiska själen som man har. Även om det kan vara mycket jobb med det hela så finns det ett lugn ändå på landet. Till en början så kanske man få kombinera med ett vanligt arbete men efter ett tag så kan det vara så att man kan leva på den skog som säljs och att man hittar andra inkomstmöjligheter på sin gård.

About

View all posts by