Att försöka leva självförsörjande

Är det så att det fler och fler har en önskan om att försöka leva mer självförsörjande? I så fall så kanske vi går mot rätt håll för en mer hållbar värld och förhoppningsvis så kanske vi efterlämnar en något bättre värld än den vi har idag.

Alla gör vi som vi känner för och att leva självförsörjande är inte alla som kan. Bor man så till att man kan odla det man äter så är det en stor hjälp till att bli självförsörjande. Tidigare i vårt avlånga land så var många självförsörjande på ett eller annat sätt. Idag så finns det männiksor som lever på odlingar som man anlägger och man jagar sitt egna kött.

Jakten är för många en livsstil och årligen så skaffar man sig mat i frysen för kommande perioder innan nästa jakt. Man skjuter och tar hand om djuren på bästa sätt för att kunna fylla sin frys och arbeta för att leva mer självförsörjande. Man delar som oftast på det kött som blir under jakten med andra i jaktlaget och man får sin beskärda del av allt som skjuts.

Det kan finnas en frihet i att leva på det som skog och mark ger, självklart så måste man ge efter på vissa bekvämligheter men i mångt och mycket så får man så mycket annat som kan upplevas på ett positivt sätt. Det är många som startar om och skapar ett nytt liv i frihet med egna odlingar och ett mindre hektiskt liv.

About

View all posts by