Solen är viktig för vår hälsa

Många gånger läser man om solens strålar och hur viktigt det är med rätt solskydd för att inte bränna sig men mer sällan om hur viktig solen faktiskt är för vårt välbefinnande.

Vi behöver solljuset för att må bra i kropp och själ, det vill säga både fysiskt och psykiskt. De mörka höst och vintermånaderna tär på oss och det har blivit populärt med ljusrum i många kommuner dit man kan gå om man mår dåligt och blir deprimerad på grund av mörkret eller bara vill ha stillhet och ljus. Något som vi alla mår bra av är att vistas utomhus så gott det går de ljusa timmar som faktiskt är under dagen både för att få ljuset men även för att tillgodose det D-vitamin kroppen behöver.

Att ha fönster som släpper in solljus i huset, lägenheten eller på arbetsplatsen är extremt viktigt för vår hälsa och det kommer nya former av belysning där man kan använda sig av solljuset på olika sätt även i mörkare utrymmen. Det hjälper oss att prestera bättre, att orka mer samt att bli piggare och gladare i längden. Passa även på att promenera eller cykla till och från jobbet om möjlighet finns för att utnyttja så mycket som möjligt av ljuset utomhus.

About

View all posts by