Ekologisk personvård

Med en allt större uppmärksamhet på ekologiska produkter har det även blivit vanligare med ekologiska personvårdsprodukter på marknaden som till exempel hud- och hårvård.

Som de flesta säkert redan vet kännetecknas ekologiska produkter av de endast innehåller naturliga ingredienser som även är ekologiskt certifierade. Och att inte vilja ha en massa syntetiska kemikalier i det vi använder för att vårda hud och hår är för många ganska självklart.

Till exempel har utbudet av ekologiskt schampo blivit all större på senare och fler och fler märken kommer ut på marknaden. Vilken ju i detta fall är väldigt positivt då det är bra för håret att byta schampo emellanåt.

Att går från vanliga produkter till ekologiska kan inkludera en liten övergångsfas. Kroppen och håret kan ha hunnit vant sig vid lite starkare ämnen och oddsen är att man kanske inte kommer att se ett fullt lika bra resultat till att böja med. I värsta fall kan det ta upp till ett halvår innan vissa delar av kroppen börjar anpassa sig ordentligt. Många har upplevt detta speciellt med hårvårdsprodukter då deras talgkörtel behöver tid att anpassa sig ordentligt.

Ekologiska produkter kan för somliga vara det som ger absolut bäst resultat också. Ta till exempel person med känslig hud. Dessa personer behöver hudvårdsprodukter som är väldigt milda då de kan reagera starkt på även små mängder av vissa ämnen. Men även om ekologiska produkter i det stora hela kan vara mycket bättre för känslig hud finns det också ekologiska ingredienser som räknas som irritanter.

Att byta till ekologisk personvårdsprodukter betyder även att man minskar sin egen förbrukning av produkter som innehåller ämnen som kan vara skadliga för miljön när de ska kastas. Och ju fler som väljer denna väg desto mindre av dessa ämnen kommer vi behöva hantera och desto mindre belastning för miljön.

About

View all posts by