Börja handla mer hållbart

När du handlar idag är det viktigt att du har koll på att det du handlar faktiskt är hållbart. För att ta reda på om saker och ting är hållbart kan du leta efter olika certifieringar eller markeringar.

Du kan även hålla utkik efter etiketter och varumärken som uttalar sig vara hundra procent miljövänlig i form av klimatkompensation. Det finns även väldigt många varumärken som är närproducerade och fullt ekologiska. Förr i tiden kunde du endast handla ekologiska matvaror.

Idag har det blivit vanligt att allt från möbler till hudkräm är gjorda av endast naturliga material och råvaror. Shoppa loss online för att hitta inspiration över hållbar konsumtion.

Handla närproducerat

När du handlar närproducerat är det mer miljövänligt och hållbart. Företaget som producerar är förmodligen ett litet företag som också uppskattar dina affärer. Närproducerade varor hjälper till att skona miljön mot långa logistiska processlinjer. Det behöver inte transporteras över hela världen för att du skall köpa ett litet plagg billigare än vad det är på den lokala bondgården. Välj närproducerat för ditt samvetes och miljöns skull.

Hitta inspiration

Om du känner dig osäker på vart du kan hitta inspiration för att bli mer hållbar finns det gott om inspiration att finna på nätet.

About

View all posts by