Miljövänlig städning

Städa Vill man ha riktigt rent och fint kring sig måste man städa, det är ingen nyhet. Däremot finns det mängder med nya rengöringsmedel som vi kan använda för att effektivt ta bort smutsen. Tyvärr är många av dessa rengöringsmedel aggressiva, inte bara mot smutsen utan även mot miljön. Ingrodd smuts i badkaret är svår att få bort, men det är inte säkert att de nya kemiska medlen är så mycket bättre än gamla beprövade naturmedel.

Såpa – en nästan bortglömd städhjälp

Såpa är ett naturligt rengöringsmedel som görs av bland annat olja från barrträd. En viktig fördel med såpa är att medlet inte är aggressivt mot händerna vilket många av de moderna rengöringsmedlen är. Dessutom förorenar inte såpa miljön utan går in i ett naturligt kretslopp. Hemma kan man med fördel använda såpa till den mesta rengöringen. Värre är det att ha koll på hur  kontoret städas. Oavsett om du är anställd eller arbetsgivare har du ett intresse av att det städas miljövänligt. Därför kan det vara en bra idé att anlita ett städföretag för ändamålet. Och det finns faktiskt företag som städar kontor miljövänligt.

Miljövänliga städtips – Såpa, citron och diskmedel

Man kommer långt med såpa, citron och vanligt diskmedel. Om vi börjar med ugnen blandar du såpa och vatten i förhållandet 2:1 och sprayar in blandningen i ugnen med en blomspruta. Sätt ugnen på 150 grader och kör den i 20 minuter. Torka ur och skölj, klart.. Mikrovågsugnen gör du ren med saften från en citron som du häller i en skål och ställer in i mikron. Kör på full effekt i två till tre minuter så löser citronångan upp smutsen. En bonus är att det luktar gott. Torka ur mikron med en svamp och rent vatten. Kylskåpet gör du rent så här: stäng av kylen, töm den på matvaror och tvätta rent med vanligt diskmedel. Badrummet kan vara tufft att få rent. Toastolen och tvättstället blir rent med antingen såpa eller vanligt diskmedel. Om du har fått ränder och missfärgningar i toastolen kan du bleka bort dem med citronsyra. Strö på och låt citronsyran verka i några minuter. Spola och ränderna är borta.

About

View all posts by