Cykelpendling – det miljövänliga alternativet

cyklaIdag är det allt fler som börjar cykelpendla till jobbet. Det är inte bara billigare och mer miljövänligt, utan dessutom ett riktigt bra sätt att börja dagen med. Man vaknar till och får i sig frisk luft samtidigt som man motionerar. Din hälsa men framför allt miljön kommer att tacka dig.Med mer medvetenhet när det gäller både hälsa och miljö hos folk blir det alltmer populärt att cykelpendla till jobbet. Det är uppfriskande samtidigt som man kan underlätta samvetet då man ställer undan koldioxidsprutande bilar och kör helt grönt istället. Det krävs dock lite eftertanke innan du börjar trampa – du kan läsa mer här.

Planera innan du börjar

Att cykla fyra mil till jobbet på en gammal armécykel med urpumpade däck och rasslig kedja är ingen önskvärd upplevelse – A och O är att se till att du faktiskt har en bra och bekväm cykel. Bland cykelpendlare är det väldigt populärt med hybridcyklar då de är vänliga att cykla längre sträckor med. Cykelkraft är ett butiksalternativ om du vill investera i en hybridcykel men inte har tid att springa omkring och leta efter den rätta i de fysiska butikerna. Mjukstarta sedan cykelpendlingen genom att cykla ena vägen och sedan åka hem kollektivt. Storsatsa inte på en gång utan börja cykelpendla stegvis och följ den planerade cykelvägen till jobbet för att bli varm i kläderna innan du kan börja experimentera med cykelvägar. Du har tid på dig!

Utrustning

Förutom det uppenbara, cykeln, så krävs det ytterligare utrustning för att cykla tryggt och säkert under de mörka vintermorgnarna eller dimmiga aprilkvällarna. Hjälm är alltid bra. Alltid. Inga undantag – det är den bästa försäkringen mot huvudskador ifall du skulle råka ut för en olycka. Är det mörkt och regnigt är reflexer i alla dess former en bra idé – reflexväst, reflexer på armar och ben, allt i reflexväg. Detsamma med ordentlig belysning framme och bak på cykeln.

About

View all posts by