Belys med solen

30877-silhouette-of-a-female-hand-the-blue-sky-and-the-bright-sun

Att solljus är viktigt för oss människor är det ingen fråga om. Solljus gör att vi känner oss piggare och kan prestera bättre. Just därför är det viktigt med solljus på arbetsplatsen. Men de flesta lokaler och hem har rum där solljuset inte riktigt når in. Nu finns det emellertid en lösning som gör att du kan få in solljuset hela vägen in till de mörkaste rummen.

Det är företaget Parans som kommit på denna fantastiska lösning. Med hjälp av fiberoptiska kablar kan du få in solljuset hela vägen från utsidan till det innersta rummet. Parans lösning tar inte någon stor plats, eftersom kablarna som används är tunna och flexibla. Eftersom produkten tar såpass lite plats kan den utan problem installeras i taket och ledas genom väggar.

På en arbetsplats är solljuset extra viktigt, då solens strålar gör oss pigga och alerta. Parans har gjort olika studier på hur solljuset påverkar oss och dessa visade att produktiviteten ökar mellan 6 och 16 %. Med andra ord får personalen på en arbetsplats mer energi och ork att utföra ett bra jobb. Även i ditt privata hem är det viktigt med solljus, särskilt under de mörkare månaderna. Hos Parans kan du köpa flera olika system, exempelvis spotlights, där du kan rikta ljuset, eller större paneler. Hitta ett system från Parans som du tror passar i just ditt hem!

Solljus är viktigt för det psykiska välbefinnandet

Det kommer ständigt nya undersökningar om hur solljuset påverkar oss människor. Professor Torbjörn Åkerstedt, från Stressforskningsinstitutet i Stockholm, menar på att solljuset både är viktigt för kroppen och för det psykiska välbefinnandet. Att kunna orientera oss, se längre sträckor som berg och liknande, är viktigt och ger en trygghet. När det blir ljusare utomhus blir de flesta av oss gladare. Så många som 400 000 svenskar drabbas årligen av depression på grund av för lite solljus. Det gäller alltså att ta vara på solens strålar under vintern och hösten. För att må bättre kan du nu också installera Parans och få solljus året om.

About

View all posts by